Özvegye elárulta, mi okozta Vágó István hirtelen halálát

„A halála előtt, még este tíz órakor is itthonról internetezett, Facebookon levelezett az ismerőseivel, barátaival. Majd csak annyit mondott, hogy fáj valamije, és hirtelen összeesett…” – elevenítette fel a drámai este pillanatait Vágó István özvegye. A Kiskegyednek adott megrázó interjúban mondta el, mi okozta a legendás műsorvezető halálát és hogyan zajlott az utolsó este.

Vágó Judit a magazinnak elmondta, őt is „cunamiként” érte férje halála. „Pár napja vagyok csak összeszedettebb, az első napokban a saját testvéremmel sem tudtam beszélni, nem volt erőm. Jólesik látni, mennyien imádták és csak azt kívánom, hogy ezt ő odafentről lássa, hogy milyen megható megemlékezések vannak róla.”

„Most már fel tudom eleveníteni azt a szörnyű estét is. A halála előtt, még este tíz órakor is itthonról internetezett, Facebookon levelezett az ismerőseivel, barátaival. Majd csak annyit mondott, hogy fáj valamije, és hirtelen összeesett… Én onnantól sokkos állapotba kerültem. Még soha életemben nem hívtam a mentőket, de valahogy eszembe jutott a 112. Beszélni viszont nem nagyon tudtam, először nem tudtam megmondani a saját címünket sem. Ha nem egy olyan diszpécser van a vonal másik végén, aki nyugtat, aki azt mondogatja, hogy vegyek mély levegőt és mondjam el, hol lakunk, akkor lehet, hogy én is összeestem volna” – részletezte Vágó Judit.

Vágó István 74 éves volt. | Fotó: MTI

Azt is elmondta, semmilyen betegségéről nem tudtak, „de már több mint hat hete köhögött, ezért sokat könyörögtem neki, hogy menjünk el kardiológushoz, menjünk el tüdőszűrésre. Ezek a vizsgálatok a halála előtt megtörténtek: kardiológusnál másfél héttel, tüdőszűrésen négy nappal előtte voltunk és minden eredmény negatív volt. Szív-CT-n is voltunk, egy barátnő orvosunk azt mondta, hogy szép szíve van Istvánnak és a korához képest minimális a meszesedés, az szóra sem érdemes. Férjem persze ezt a vizsgálatok után mondogatta is nekem: »Nyuszikám, olyan szép szívem van…« Még most is hallom a hangját, ahogy ezt mondja.”

Vágó István felesége szerint sokan azt gondolták, szívinfarktusban halt meg. „De nem ez történt, nem ez volt a baj. Nála egy hasi aorta robbant szét, már a kiérkező mentősök sem tudtak rajta segíteni. Most csak azt bánom, hogy miért nem vittem el egy hasi ultrahangra is, de soha nem fájt a hasa és eszembe se jutott ilyesmi. És egyébként azt mondják az orvos barátaink: ha ez meg is lett volna, akkor sem biztos, hogy láttak volna valamit, sőt, ha éppen műtőasztalon feküdt volna, akkor sem tudták volna megmenteni” – árulta el a megtört özvegy.

A legendás műsorvezető, Vágó István 74 éves korában április végén halt meg, a gyászhírt április 29-én reggel jelentették be. Barátai, közeli ismerősei sem tudták, hogy mi okozhatta a tragédiát, mivel a halála előtti napokban semmilyen előjele nem volt a bajnak, és több rendezvényen is részt vett. Az ismert műsorvezető temetése csütörtökön lesz.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?