Ósdi már ez az 5 nyári divatszabály: fürdőruhát vagy fekete ruhácskát is viselhet a hőségben

A nyári hónapokhoz is kapcsolódott néhány íratlan szabály, ami mára már elavultnak tekinthető. Idén ugyanis nyugodtan viselhető fekete színű ruha, bőrdzseki, flitteres anyag a hőségben, és még az sem adhat csodálkozásra okot, ha valaki a hétköznapokban ölti magára a fürdőruhát. Az nlc.hu portál összegyűjtötte azt az 5 nyári divatszabályt, ami felrúgható ebben az évben.

Tilos a fekete

Legtöbben máig érvényesnek tartják azt a beidegződést, hogy nyáron nem viselhető fekete. Bár tény, hogy a fekete szín több hőt nyel el, mint a világos árnyalatok, sok múlik az anyagon és a szabáson is. Egy vékony, könnyű anyagú, rövid vagy kivágott, felsliccelt fekete ruha is lehet kifejezetten szellős. Tehát a megfelelő fekete darabok nyáron is viselhetők.

A fürdőruhának a strandon a helye

A fürdőruhák, illetve a strandruhák, hasonlóan a sportruházathoz, az elmúlt években beépültek a városi divatba is. Nem állja meg a helyét tehát az a szabály sem, hogy ne lehetne akár utcára is felvenni ilyen darabokat. Egy egyrészes dressz funkcionálhat például bodyként, a kétrészes fürdőruha felsője crop topként, de a strandruha is bevethető akár magában kánikularuhaként, akár nadrággal kombinálva tunikaként. A holmi eredeti rendeltetése helyett sokkal inkább a jó ízlés és a praktikum a meghatározó.

Fotó: Pexels | NIX

A bőrdzseki nyáron maradjon a szekrényben

A bőrdzsekik – illetve általában véve a bőrből készült ruhadarabok – sokáig csak ősztől tavaszig számítottak megfelelő viseletnek, míg a hűvösebb nyári napokra, estékre maradtak a farmerdzsekik vagy a vékony kardigánok. A bőrdzseki azonban már négy évszakos alapdarab, melynek egész évben ott a helye a fogason és ha az időjárás indokolja, nyugodtan viselhető a nyár kellős közepén is. 

Tilos a flitteres

A flitteres holmikról gyakran az alkalmi, azon belül is inkább őszi-téli, elegáns darabokra asszociálunk, pedig az ilyen típusú holmik jó ideje kiszabadultak ebből a kategóriából. Ma már nem csupán egy nyári esküvőn, de ha épp úgy tartja kedve, hétköznap is viselhet flitteres ruhadarabokat. Ebben az esetben a legstílusosabb, ha minél egyszerűbb, basic cuccokkal, például egy pamutpólóval és/vagy farmerral kombinálja.

Crop topot csak 20 éves kor és 55 kiló alatt

A crop top a kilencvenes évek óta nem volt akkora divat, mint ezen a nyáron. Tévhit azonban, hogy a nagyon fiatal és nagyon vékony lányok privilégiuma, hogy hordhassák is. Ha megfelelő darabokkal, például magas derekú nadrággal vagy szoknyával, vagy további rétegekkel kombinálja, életkortól és alkattól teljesen függetlenül is előnyös lehet. 

Kapcsolódók

Kimaradt?