Nyugtalanító Ferenc pápa állapota: pápamobil helyett kerekesszékkel közlekedik

Aggódik a világ a beteg egyházfőért, ugyanis a 87 éves Ferenc pápa legutóbbi, szabadtéri audienciáján nemcsak hogy nem maga olvasta fel beszédét, de kerekesszékre volt szüksége ahhoz is, hogy elhagyja a Szent Péter teret: nem tudott fellépni azon a néhány lépcsőfokon, ami a pápamobilba jutáshoz szükséges lett volna – írja az Index.
 

Az AP News videóján látható, hogy segítője hiába emeli meg a pápa ruháját a lépcsőzéshez, az egyházfő nem tud fellépni a lépcsőre, így a kerekesszékét kéri. Az öltönyös férfiak intézkednek, máris ott terem az eszköz, amivel kitolják a térről. Azonban ebben az állapotban is megáld több gyermeket, egy kisfiút még magához is ölel.

Ferenc pápa egészségi problémákkal küzd egy ideje: az köztudott, hogy egy gyermekkorában elszenvedett légúti fertőzés következtében eltávolították a tüdeje egy részét. De egy térdsérülés és ízületi problémák miatt 2022 óta ismét kerekesszék használatára kényszerül.

Tavaly sérvműtétje volt és hegszövetet távolítottak el testéből, 2021-ben pedig a vastagbele egy részét műtötték ki. Idén télen náthával influenzával és hörghuruttal is küzdött, 2023 végén a tüdőgyulladás kizárására szállították kórházba az egyházfőt, pár napja pedig ismét meg kellett látogatnia egy intézményt egy meg nem nevezett vizsgálat miatt. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?