Novák Katalin köztársasági elnök megmászta a Székelykőt a Fehér megyei Torockón

„Csúcstámadás: Székelykő, 1130 méter. A közös ünneplés után jól esett a túrázás” – írta Facebook-oldalán szombaton este Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke, aki nem hivatalos romániai látogatása alkalmával pénteken Magyarlapádon vett részt a felújított Árpád-kori református templom újraszentelési ünnepségén, szombaton pedig Gyulafehérváron, a Magyar Református Egység Napján Kató Bélával, az Erdélyi Református Egyházkerület püspökével felavatta Bethlen Gábor fejedelem szobrát, majd pedig beszédet mondott a mintegy 2500 részvevő előtt.

A köztársasági elnök szombat reggel sem hagyta „helyszíni bejelentkezés” nélkül követőit, akkor ugyanis arról tett közzé bejegyzést közösségimédia-oldalán, hogy Kolozsváron a sétatéri tó körül ejtette meg reggeli futását.

A gyulafehérvári ünnepségen egyébként azt mondta: „Ezen a földön a közösségek, családok névtelen cselekvő emberei, és a nagy egyéniségek közös teljesítménye a megmaradás és a gyarapodás. Az erdélyiek hite »mégis hit«, az erdélyi magyarok nem »csak magyarok«, hanem »mégis magyarok«. Szívük belsejéből tudják, hogy az anyaország és szülőföldjük gyarapodását úgy segíthetik igazán, ha őrzik édes anyanyelvünket, ha vigyázzák és továbbadják az őseinktől örökölt szokásokat, viseletet, büszkeséget.”

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?