banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Milliókért kerülhet kalapács alá Churchill bársony papucsa

A becslések szerint akár a 15 ezer font leütési árat is elérheti Winston Churchill egy pár bársonyból készült papucsa, amelyet kedden árvereznek el Nagy-Britanniában. Az egykori brit miniszterelnök monogramjával díszített lábbeli az 1950-es években készült – írja a BBC News.

Churchillt számos alkalommal lencsevégre kapták a papucsban második miniszterelnöksége idején, 1951 és 1955 között. Az ember könnyen maga elé tudja képzelni őt, ahogy a házában járkál ebben a papucsban – mondta Katherine Carter, Churchill egykori kenti rezidenciájának, a ma már Nagy-Britannia történelmi épületei közé tartozó Chartwellnek a kurátora.

Rengeteg képen látható rajta ez a cipő, amelyet gyakran viselt együtt az egyik kezeslábasával. Ez a két ruhadarab egy szettet alkotott – mondta Carter.A 29 centiméter hosszú, bőrtalpas és bőrbéléses cipőt N. Tuczek, korának egyik híres cipésze készítette.

Today’s auction showstopper: Sir Winston Churchill's monogrammed midnight blue velvet evening slippers, 1950's, of...

Közzétette: Bellmans Auctioneers – 2021. március 2., kedd

A jövő keddi árverést bonyolító sussexi aukciósház, a Bellmans szerint a sarkak körül ugyan látni a viselés nyomait, de a lábbeli csodálatos állapotban van. A papucs mellett egy ugyancsak Churchill monogramjával ellátott konyakoskehelyre is licitálhatnak majd az érdeklődők. Az 1960-as évekből való pohár leütési árát 10 ezer fontra becsülik.

(Címlapkép: Bellmans Auctioneers)

Kapcsolódók

Kimaradt?