banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Szemeteszsákban talált értékes Star Wars-játékokat egy brit házaspár

A szomszéd által hátrahagyott szemeteszsákokban talált értékes Star Wars-játékokat egy brit házaspár. A szerencsés csillagzat alatt született pár egy árverésen 400 ezer fontot kapott a Csillagok háborúja-babákért és -űrhajókért.

A közép-angliai Stourbridge-ben élő házaspár nem tudta, hogy milyen kincs hullott az ölébe, amikor kibontotta a szomszéd által számukra a garázsban hagyott zsákokat. A fiuk azonban nyomban felhívott egy árverési házat, amely le is csapott a több évtized alatt felhalmozott, még eredeti csomagolással is megtartott Star Wars-relikviákra - írta meg a Times.

„A tárolás miatt sok tárgy kissé nyirkos volt, de ennek ellenére is ez volt a legjobb Star Wars-gyűjtemény, amelyet valaha láttam” – mondta el Chris Aston, az Aston's aukciósház vezetője. Hozzátette, hogy a világ minden tájáról voltak érdeklődők, úgyhogy biztos volt benne, hogy jó árat kapnak a gyűjteményért

Különösen értékesnek bizonyult a galaktikus birodalom flottájának egy parancsnoki figurája, két ismert példány közül az egyik, eredeti csomagolásban, 32 500 fontért kelt el. A szintén saját csomagolásában eltett Jawa-figura - tíz létező ismert darabból az egyik - 27 280 fontot ért egy vásárlónak. A jedi visszatér című Star Wars-epizód nyolc figurából álló szettje a nyolcvanas években egyenként 1,59 fontba került, most azonban 1400 fontért ment el.

A Star Wars-relikviák általában jó üzletnek bizonyulnak az árveréseken. 2015-ben egy Luke Skywalker-baba, amely 1978-ban gyerekjátékként került piacra, 25 ezer dollárért kelt el a Sotheby's és az eBay által szervezett árverésen.

 

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kimaradt?