banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Kutatás: a long Covid is szedi áldozatait

Illusztráció forrása: Unsplash | Mufid Majnun

3544 halálesetet okozott a long Covid az Egyesült Államokban, derült ki a Centers for Disease Control and Prevention's Division of Vital Statistics által október 7-ig készített halálozási bizonyítványok elemzéséből. A long Covid tünetei közé sorolható a fáradtság, légzőszervi és szívproblémák, írja a Bloomberg.

A tanulmány rávilágít, hogy a szindróma okozta halálesetek februárban tetőztek, és a férfiak körében gyakoribbak voltak, mint a nőkében. Nehezíti a helyzetet, hogy a többek között immunrendszeri, szív- és agyi zavarokat is magában foglaló long Covidnak nincs jóváhagyott kezelése, így a különböző súlyossági fokozatokban 23 millió embert érintett az Egyesült Államokban.

Számos tudományos intézmény és kutatószervezet tanulmányozza a betegséget, hogy megtalálják a megelőzés és a kezelés legjobb módjait. Bár van némi bizonyíték arra, hogy a long Covid ritkábban fordul elő azoknál az embereknél, akik be vannak oltva, az állapot megjelenhet akkor is, ha az ember enyhe vagy súlyos koronavírus-fertőzésen esett át.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?