Kék Hold lesz csütörtök este

Augusztus 31-én Kék Hold lesz, ami az ugyanazon naptári hónapon belül bekövetkező kettős telihold jelensége a www.astro-urseanu.ro szerint. Előző fázisa augusztus 1-jén volt.

A második telihold lesz augusztusban a csütörtök esti, és ennek neve Kék Hold. A kifejezést eredetileg a négy teliholdfázist tartalmazó csillagászati évszak harmadik teliholdjának meghatározására használták, mivel www.timeanddate.com szerint az évszak a napforduló és a napéjegyenlőség között van, egy évben pedig négy évszak van.

Fotó forrása: Agerpres

A legtöbbször azonban a Kék Hold egyáltalán nem különbözik a közönséges teliholdtól, színe a szürke és a fehér halvány árnyalatait hozza.

A szakértők mégis azt javasolják, ne hagyjuk ki a látványt, mert a következő ilyen 2026-ban lesz.

Augusztus első szuperholdja idején a Hold 357 304 kilométerre volt a Földtől, míg augusztus végén még közelebb, 357 184 kilométerre van, írta korábban az astro-urseanu.ro.

Ritkán kékes színt kap, de ez csak akkor fordul elő, ha a Föld légkörében jelentős mennyiségű füst és olyan részecskék vannak, melyek hasonlóan a hatalmas vulkánkitörésekből származó részecskékhez. A NASA szerint ahhoz, hogy valóban kék Holdat lássunk, ahhoz egy földi vulkán erőteljes kitörése szükséges.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?