Így védenék a tiniket: gátolja a Meta a tinédzserek hozzáférését az érzékeny témájú bejegyzésekhez

Miután számos kritika érte a közösségi média fiatalokra gyakorolt negatív hatásaival kapcsolatosan, a Meta Platforms vállalatot úgy döntött, hogy platformjain elrejti előlük az olyan témájú bejegyzéseket, amelyek veszélyes gondolatokat ébreszthetnek bennük.

A Meta bejelentette, hogy a bizonyos érzékeny témákkal – például önostorozással, grafikus erőszakkal, étkezési zavarokkal és egyebekkel – foglalkozó posztok többé nem lesznek láthatóak a tinédzserek hírfolyamában, írja a News.ro.  

A grafikus erőszak a brutális és valósághű erőszakos cselekmények ábrázolását jelenti a vizuális médiában, például filmekben, televízióban és videojátékokban – a Wikipédia meghatározása szerint. Az ábrázolás lehet valós, szimulált élőszereplős vagy animált. A kifejezésben a „grafikus” az explicitet jelenti.

Illusztráció | Fotó forrása: Pexels

Az érzékeny témájú kategóriákba tartozó posztok egyszerűen el lesznek rejtve a fiatalok elől, hogy ne tegyék ki őket veszélyes gondolatoknak, áll a hírben. A vállalat azt mondja, hogy az intézkedés meghozatala előtt konzultált a tinédzserek fejlődésével foglalkozó szakértőkkel, hogy eldöntsék, milyen típusú tartalmakat kell blokkolni. Ezenkívül a tizenévesek esetében, akik már használják az Instagramot vagy a Facebookot, automatikusan a két platformon elérhető legszigorúbb beállítások lépnek érvénybe. Ezek a beállítások számos lehetőséget letiltanak. Többek között a tizenévesek csak azokkal a felhasználókkal léphetnek majd kapcsolatba, akiket követnek, és a zavaró kommentek automatikusan el lesznek rejtve.

Ezek a Meta eddigi legszigorúbb intézkedései a tizenévesek védelme érdekében. Lépéseiket több per is megelőzte, amelyekben azzal vádolják a vállalatot, hogy kifejezetten a 13 év alatti gyerekeket célozza meg, és nem átlátható, hogyan kezeli a fiókjaikat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?