banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Hatalmas összeget fizetne egy robotkészítő cég annak, aki felajánlja nekik az arcát

A Promobot nevű vállalat azért fizetne, hogy egy kiválasztott illető arcáról mintázhassa robotjainak a fizimiskáját, írja a hvg.hu portál.

Arról egyelőre vitatkoznak a szakemberek, hogy mennyire jó ötlet emberi arcot adni egy humanoid robotnak, az viszont biztos, hogy egyelőre sehol sincs olyan törvény, amely tiltaná ezt. Tudja ezt a New York-i székhelyű Promobot nevű cég is, amely most különös elképzeléssel állt elő.

Gizmodo szúrta ki, hogy a vállalat kész 200 ezer dollárt, vagyis átszámítva mintegy 65,6 millió forintot fizetni annak, aki hajlandó az arcát adni a cég robotjainak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az illető örökre felruházza a vállalatot a joggal, hogy a robotjai arcát róla mintázza.

A jelöltek között nincs faji, nemi vagy bőrszínbeli kikötés, csupán két kritériumnak kell megfelelni: a jelentkező legyen legalább 25 éves, emellett pedig legyen "kedves és barátságos" az arca.

A cég – amelynek robotjai már ott vannak a Dubai Mall bevásárlóközpontban, a Walmartban és az Egyesült Államok egyik legjelentősebb nemzetközi repülőterén, a Baltimore–Washington nemzetközi repülőtéren is – a tervek szerint 2023-ban jönne ki az első olyan robottal, ami a kiválasztott ember arcát viseli.

A Promobotnak egyébként Oroszországban is van székhelye. Itt történt meg néhány évvel ezelőtt az, hogy az egyik robot megszökött a helyi laboratóriumból.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?