Rúdtáncos robotok léptek fel egy franciaországi klubban

Mesterséges rúdtáncosok debütáltak a nantes-i SC-Clubban: a kedd esti hivatalos fellépésüket magassarkú cipőben táncolták végig, hidraulikus csípőjüket mozgatva a férfiakból álló tömeg előtt – írja a qubit.hu portál.

A szeptember 3-i hivatalos bemutatótól kezdődően egy hónapon át a két robottáncos teljesíti a klub táncszolgálatát. A vezetők ezzel szeretnék emelni az ötödik évfordulóját ünneplő klub hírnevét – emelte ki az Euronews.

A sztriptíztáncos robotok koncepciója Giles Walker brit kinetikus művészettel foglalkozó képzőművész nevéhez fűződik, az ötlet tíz éve fogalmazódott meg benne. A robotépítés éveiben a fém alkatrészeket női kirakatbábuk műanyag részeivel borította be, de még fontosabb, hogy a fejük lényegében egy térfigyelő kamerából készült.

Laurent Roue klubtulajdonos elmondta, a mechanikus táncosokkal az a célja, hogy felhívja a figyelmet a robotok növekvő jelentőségére, de mindenkit biztosított, hogy nem fogja gépekre cserélni a klub tíz hús-vér táncosát. Még akkor sem, ha egyes nézők szerint a robotok nagyon is szexik.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?