A Telekom csaknem 700 állást szüntet meg Romániában

A Telekom romániai leányvállalata 692 állást szüntet meg, miután digitalizációval és robotok alkalmazásával csökkentik a munkaerőigényt az 5831 dolgozót foglalkoztató cégnél.

A vállalat közleménye szerint a vezetékes telefon- és kábeltévé-szolgáltatást nyújtó Telekom Romania Communications S.A.-ban 438 állást szüntetnek meg, a mobiltelefon-szolgáltatást biztosító Telekom Romania Mobile Communications S.A. vállalatban 254 állást számolnak fel. A vállalat döntése értelmében növelik a szolgáltatások online értékesítését, emellett bizonyos automatizált feladatokat robotokkal oldanak meg a jövőben. 

A német vállalat két évvel ezelőtt megszüntette a vezetői posztok egyharmadát a romániai leányvállalatainál, akkor 600 vezetői posztból mintegy 200-at számoltak fel, a legtöbbet a vezetékes telefonszolgáltatást biztosító részlegnél, amely az egykori állami Romtelecom utódja. Ez a bejelentés abban az időszakban történt, amikor a média úgy tudja, hogy a Telekom ki akar szállni a romániai távközlési piacról és már az idén el szeretné adni a két vállalatban birtokolt részesedését. Médiaértesülések szerint a németek jelenleg több piaci szereplővel is tárgyalásokat folytatnak a tranzakció feltételeiről.

A Telekom 2014-ben jelent meg Romániában, amikor a német vállalat úgy döntött, valamennyi szolgáltatását egységesen Telekom márkanév alatt kínálja a román piacon is. A német Deutsche Telekom a romániai leányvállalatait a görög OTE révén ellenőrzi. A Telekom vezetékes szolgáltatásait biztosító romániai leányvállalatában az állam 45,99 százalékos kisebbségi részvénypakettel rendelkezik.

Kapcsolódók

Kimaradt?