Ez az 5 probléma negatívan befolyásolja a szexuális együttlétet

Fotó: pexels.comA jól működő nemi szervek, a megfelelő hormonszint és a szexuális izgalom önmagában nem elég ahhoz, hogy az együttlét garantált siker legyen, hiszen sokak szerint az agy a test legfontosabb nemi szerve: a stressz, a túlgondolás és a félelem negatívan hathat a szexre, írja a divany.hu portál.

Párkapcsolati kérdések

A feszültség és az érzelmi távolság hátráltathatja pár nemi életét. Azok a konfliktusok, amelyeknek semmi köze a szexhez, például pénzügyi vagy gyerekneveléssel kapcsolatos kérdések is állhatnak a szexuális problémák mögött, és fordítva: ha gond van a szexszel, az kihat a pár hétköznapjaira is.

Lámpaláz

Előfordul, hogy valaki annyira izgul a szexuális teljesítménye miatt, hogy épp ez megy az együttlét rovására. A teljesítmény miatti szorongás a férfiak és a nők körében egyaránt gyakoribbá válik 50 éves kor felett.

Testkép és önbecsülés

Rengeteg minden van, ami miatt az ember kevésbé érzi magát szexinek: az idő múlása nem kíméli a testet, a szülés és a nem megfelelő étrend mind nyomot hagy az emberen, emiatt pedig előfordul, hogy csökken az önbizalma. A külső miatti szorongás akadályozhatja a közelség érzését és gátolhatja az embert abban, hogy őszintén reagáljon a szexuális közeledésre.

Korábbi tapasztalatok

A szexualitás a születéstől fogva az emberben van, de a család, a kultúra, a vallási közeg, a média és a környezet mind olyan tényezők, amelyek alakítják a szexhez való hozzáállást. Vannak, akiknek a környezete támogatja az egészséges szexualitást, míg mások olyan dolgokat hoznak magukkal, amik nehezítik a szex élvezetét.

Stressz és életmód

A stressz és a kimerültség mind csökkenti a nemi vágyat. Bármi is legyen a stressz forrása, anyagi gondok, gyerekekkel kapcsolatos kihívások, az idős rokonok vagy egészségügyi problémák, ennek hatására háttérbe szorul a szex, ami tovább növeli a stressz mértékét, és máris egy ördögi körben találja magát az ember.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?