Elragadta ikertestvérét a krokodil, utánairamodott, és puszta kézzel verte meg a hüllőt

Fotó: BBC | Hana Laurie

A 28 éves ikerpár Mexikóban búvárkodott, teknősöket nézegettek, amikor egyiküket a mélybe rántotta egy krokodil. A támadásnak szemtanúja volt a védtelen lány ikertestvére, aki nem tétlenkedett: a hüllő után iramodott, és határozott mozdulatokkal többször fejbe vágta, pofozgatta az állatot, abban reménykedve, hogy megmentheti családtagját, írja a hvg.hu portál.

BBC beszámolója szerint a testvérek a Manialtepec lagúnában búvárkodtak, hogy teknősöket nézegessenek közelről. Tisztában voltak azzal, hogy csöppet sem veszélytelen kalandra vállalkoznak, arra viszont nem számítottak, hogy élet-halál küzdelemben lesz részük.

A történtekről a harmadik testvér, Hana osztott meg információkat. Elmondása szerint látta, ahogyan a krokodil a húgát, Melissát a víz alá rántja. Mint kiderült, ez a hüllő támadási technikája, azt akarja elérni, hogy áldozata előbb megfulladjon.

Ennek tudatában Georgia, a lány ikertestvére a víz alá merült, és kétségbeesetten kutatta az eltűnt Melissát, a mentési akciót nehezítette a víz zavarossága. Pár percen belül rátalált testvérére, akit a krokodil a mélyben ide-odarángatott. Georgia ekkor puszta kézzel támadt a hüllőre, mert eszébe jutott, hogy az ütlegelés hatásos lehet a támadás ellehetetlenítésében. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Noha a küzdelemben mindkét nő súlyos sérüléseket szenvedett, valóban hatásos volt a hőstett, mert életben maradtak. Melissát jelenleg mesterséges kómában tartják, a légzését gép segíti. Az orvosok attól tartanak, hogy a vízminőség, illetve a harapásnyomok miatt fertőzést kaphatnak, ezért nagy dózisú antiobiotikumkúrában részesítik az ikreket.

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?