II. Erzsébet angol királynő kitünteti a román „fakanalas hőst”

Csütörtökön veszi át II. Erzsébet királynő megbízottjától egy, a Londoni Towerben tartott ünnepélyes ceremónia keretében az angol fővárosban pékként dolgozó Florin Morariu azt a kitüntetést, amelyet a 2017-es terrortámadás alkalmával mutatott hősies viselkedésével érdemelt ki.

A román férfit harmadmagával a „Queen's Commendation for Bravery” díjat vehet át Sir Kenneth Olisától, a királynő londoni képviselőjétől.

Mint annak idején beszámoltunk róla, 2017. június 3-án 11 halálos áldozattal és 48 sérülttel járó terrorcselekmény történt a brit fővárosban. A London hídon (London Bridge) egy fehér furgon nagy sebességgel felhajtott a járdára és több gyalogost elütött, majd a járműből szemtanúk beszámolója szerint három vagy négy ember kiugrott és késsel támadt a járókelőkre a közeli piac, a Borough Market környékén.

Florin Morariu az egyik közeli pékségben dolgozott az estén, hősiesen szembeszállt az egyik, késsel hadonászó támadóval. A román vendégmunkás leütötte egy ládával a terroristát, majd odakiáltott az ugyancsak román munkatársának, hogy hozza ki a pékségből az asztal alatt tartott nagyméretű, kemény fakanalat. 

Kapcsolódók

Kimaradt?