A krokodil fogai közül szabadult ki a halász

Csodával határos módon sikerült kiszabadítania magát egy krokodil halálos szorításából egy Ausztráliában élő francia halásznak.

Hétfői ausztrál médiajelentések szerint a bő kétméteres hüllő a fejénél és a nyakánál fogva ragadta meg vasárnap este Ausztrália északi csücskénél, Nhulunbuy partjainál Yoann Galerant, aki azonban addig ütötte öklével a ragadozót, amíg az el nem engedte.

A férfi a csónakjához úszott a koromsötétben, amikor a krokodil elkapta. Az állat már megkezdte vele az úgynevezett halálpörgetést, azt a heves rázást-forgatást, amelynek során az egyben nem lenyelhető zsákmányaikat addig rázza-forgatja, amíg kisebb darabokra nem szakadnak szét.  

Galerannak azonban sikerült addig vernie a krokodil fejét, amíg az el nem eresztette szorításából. Sikerült a csónakjához úsznia, végül kórházban látták el sérüléseit, amelyek jól látszanak a nyakán és a hátán.

Szakértők szerint az Ausztráliában letelepedett avignoni halász kizárólag annak köszönheti csodás megmenekülését, hogy egy fiatal, legfeljebb 40 kilós példánnyal akadt dolga, egy felnőtt példány támadása esetén semmi esélye sem lett volna a túlélésre.

Az 1971-es védetté nyilvánítás óta elszaporodtak a sósvízi krokodilok Ausztrália északi trópusi partjai mentén, így Nhulunbuy környékén is, ahol az őslakosok totemállatként tekintenek rájuk.

Kimaradt?