EU: A Meta platformoknak december 22-ig részletesen be kell számolnia a gyermekek szexuális zaklatása elleni küzdelemmel kapcsolatos intézkedéseiről

Az Európai Unió technológiai szabályozó hatóságai arra kérték a Meta Platforms-t, hogy december 22-ig részletesen ismertesse az Instagram fotó- és videómegosztó alkalmazásban a gyermekek szexuális zaklatása ellen hozott intézkedéseket, különben az online tartalmakra vonatkozó új uniós szabályok alapján hivatalos vizsgálatot kockáztat – írja a Reuters alapján a News.ro.

Az Európai Bizottság októberben küldött egy első információkérést a terrorista és erőszakos tartalmak terjedése ellen hozott intézkedésekről, a múlt hónapban pedig egy másodikat a kiskorúak védelmét célzó intézkedésekről. „Az Instagram ajánlórendszeréről és a potenciálisan káros tartalmak felerősítéséről is tájékoztatást kérünk” – írta az Európai Bizottság a legutóbbi lekérdezésről szóló közleményében.

Illusztráció | Fotó forrása: Pexels-PixabayAz információkérést az EU digitális szolgáltatásokról szóló törvénye (Digital Services Act-DSA) alapján nyújtották be, amely új szabályok értelmében a nagy technológiai cégeknek többet kell tenniük a platformjaikon megjelenő illegális és káros tartalmak ellenőrzése érdekében. Az ilyen kérések teljesítésének elmulasztása hatósági vizsgálatot és akár bírságot is vonhat maga után.

A TikTok, a kínai konglomerátum ByteDance közösségi médiaplatformja és Elon Musk X platformja is kapott hasonló információkérést.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?