Bogaras emberek találkoztak a hétvégén Zeteváralján

Tizenhetedik alkalommal szervezte meg a hétvégén éves Bogár- és Busztalálkozóját a székelyudvarhelyi Volkswagen Boxer Club. A híres autómárka kedvelői a zeteváraljai kempingben gyűltek össze, a találkozó a náluk már megszokottá vált családias hangulatban zajlott.A szerző felvételei

Háromnapos tábort vertek a zeteváraljai kempingben a 17. Bogár- és Busztalálkozó résztvevői. Az eseményen természetesen több példányt is felvonultattak a 90. életévéhez közelítő „bogárhátúból”, illetve a 60-as, 70-es években sokszor színes hippibuszként ábrázolt, az akkori időszak egyik ikonjává vált, az idén 70. évét ünneplő „bogárbuszból” is, de sokan jöttek az említek típusok újabb verzióival is, hiszen akinek nehézséget okoz a veterán autók fenntartása, a márkához hű maradva, újabb típusra cserélik járgányukat.

„Akad olyan, aki fiatalon szeretett bele a bogárhátúba, de közben családot alapított, jöttek a gyerekek is, így szükségszerűvé, praktikussá válik, hogy márkán belül buszra váltson, legyen az régebbi vagy akár újabb típus” – magyarázták a szervezők.

Mint mondták, akadályt nem ismernek, a járvány ellenére – ha diszkrétebben és visszafogottabban – de tavaly is megtartották a találkozót, idén pedig már felszabadultabban ünnepeltek. Ezúttal mintegy 80-an jöttek el a találkozóra az ország minden sarkából és Magyarországról is.

Péntek este a székelyudvarhelyi Shadow együttes koncertjére buliztak, szombaton megtartották a legek versenyét, és a nagy meleg ellenére rendeztek egy magyar–román (pontosabban székely/magyar–román) labdarúgó mérkőzést is.

A szervező székelyudvarhelyi Volkswagen Boxer Club részéről elhangzott, a hangsúly náluk mindig is a családias hangulaton volt, hiszen a találkozóra is legtöbben családjukkal, barátaikkal érkeznek. Az esemény fő célja is az, hogy találkozzanak a Bogár-rajongók és közösen eltöltsenek egy kellemes hétvégét.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?