A nagyváradi Thurzó Zoltánnak halasztania kellett világrekord-kísérletét

„Bármennyire is csodálatos az idő itt fent, sajnos 4000 méter alatt borzasztó az időjárás, és emiatt várnom kell azt, hogy a helikopter biztonságban felhozhassa a hangszert” – közölte Thurzó Zoltán nagyváradi zongoraművész. A késlekedés miatt a vasárnapra tervezett világrekordkísérlet is halasztódik legalább egy napot.

„Itt fent a szél sem moccan, minden csodálatos, remek idő van. Ellenben alattunk ennek ellentétje – nagyon rossz. Mindenhol repülési tilalmat vezettek be az illetékesek. Se felszállás, se leszállás, ameddig nem lesz jobb idő. Most várnom kell. Bevallom, borzasztó itt várni. A mai napra terveztem (a rekordkísérletet – szerk. megj.). Drukkoljatok, hogy holnapra jobb idő legyen!” – írta közösségimédia-oldalán a Thurzó Zoltán.

A nagyváradi zongoraművész közép-európai idő szerint szombat délben megérkezett a Himalájában lévő alaptáborba, hogy vasárnap megkísérelje megdönteni a magashegyi zongorázás világrekordját. A közösségi oldalára feltöltött videóban Thurzó Zoltán úgy fogalmazott, hogy célkitűzésének egyik részét teljesítette: június 4-re, a trianoni békediktátum évfordulójára megérkezett a Mount Everesten 5364 méteres tengerszint feletti magasságban lévő alaptáborba.

A zongoraművész május 26-án indult el expedíciójára, mellyel a legmagasabban játszott zongorahangverseny rekordját szeretné megdönteni: június 5-én, pünkösdvasárnap közel 6000 méteres magasságban játszotta volna el több mint kéttucat nemzet himnuszát, köztük a magyar és a székely himnuszt, illetve klasszikus zeneműveket. Zongoráját helikopterrel vitték volna utána, azonban nem sikerült idejében feljuttatni a hegyre a hangszer, ugyanis a hatóságok az alacsonyabban fekvő részeken a rossz idő miatt repülési tilalmat vezettek be.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?