Április első péntekje a munkába sétálás világnapja

Manapság már mindennek van világnapja, a karamellnek, a lustaságnak, sörnek, a párnacsatának stb. A Days of the Year oldal számon is tartja ezeket, követhetjük és akár meg is ünnepelhetjük. Április első péntekjén, azaz holnap van a munkába sétálás világnapja.

Korábbi cikkünkben megírtuk, milyen előnyökkel jár a napi fél óra séta. Persze nehéz reggel felébredni, sokan többször is megnyomjuk a szundi gombot, aztán álmosan kikelünk az ágyból, kapkodva elkészülünk és örülünk, ha autóval vagy tömegközlekedéssel beérünk a munkahelyünkre.A világnap erre kínál alternatívát, ez ugyanis jó eséllyel megváltoztatja a reggeli rutinunkat. Ha kicsit korábban kelünk fel, hogy gyalog induljunk munkába, nyugodtabban indul a napunk, így hatékonyabbak leszünk. Az ülő munkát végző embereknek nagyon fontos a napi testmozgás, a reggeli sétával pedig megspórolhatjuk az edzésre fordított időt. Ráadásul kutatások bizonyították, hogy akik reggelente tömegközlekedés helyett a gyaloglást választják, jóval kiegyensúlyozottabbak és jobban koncentrálnak a munkahelyükön.

A munkába sétálás világnapját egyébként a Prevention magazin kezdeményezte 2004-ben és az Amerikai Egyesült Államok egészségügyi minisztériuma karolta fel az ötletet, így minden évben lehetőség van a világnap megünneplésére.

Ma este tehát állítsa korábbra az ébresztőjét, reggel pedig az autó vagy a tömegközlekedés helyett induljon gyalog munkába. Válasszon olyan útvonalat, ahol kevesebb autó jár, sétáljon a szűk utcákban vagy parkokban munkába menet. Jobban fog indulni a napja, és még a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésében is segít. Ha holnap nem kell munkába menjen, akkor legalább a közeli parkig sétáljon el és legyen kicsit a szabad levegőn. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?