Belassítják az androidos telefonokat is? Megvizsgálták

Megvizsgálták, hogy belassítják-e szándékosan az androidos készülékeket, ahogyan az az Apple telefonjairól kiderült.

Nemrég derült ki és ismerte el az Apple, hogy szándékosan lassítja az iPhone-okat, mert idővel az akkumulátorok kevésbé bírják meg a nagyobb terheléseket. Felmerült a kérdés, hogy az androidos készülékek is így járnak-e. Megvizsgálták.

A Samsung és a Motorola is igyekezett közzétenni, hogy ilyesmi nem fordul elő náluk, de a Geekbench-et alapító Primate Labs inkább maga járt utána a dolognak, megvizsgálva telefonok sebességét a különböző időszakokban.

John Poole alapító elmondta, a legnagyobb gyártót, a Samsungot vizsgálták meg, és azt állapíthatják meg, hogy nincs bizonyíték telefonok lassítására. Poole elmagyarázta, hogy az iPhone oka a lassításra a kikapcsolódó telefonok problémája volt, míg az androidos készülékeknél nem jelentek meg hasonló gondok. Ráadásul a csúcskategóriás androidos telefonoknak rendszerint nagyobb akkumulátoruk van, mint az iPhone-oknak, így jobban is bírják a hirtelen megnövekedő igényeket.

A szakember szerint ez még nem teljes magyaráazt, hiszen a különböző androidos telefonok különböző méretű akkumulátorokkal dolgoznak. A jelentős különbség az akkut próbára tevő processzorok között lehet: az Apple processzorai különösen jól teljesítenek, mindent kihoztak belőlük, amit csak lehetett, de talán éppen emiatt nő meg a tévedés lehetősége is – és most lehetséges, hogy az akkumulátor-problémák meg is mutatták az egyik ilyen tévedést. Ez pedig abban rejlik, hogy az Apple nem figyelt oda a készülékek öregedésére.

Kapcsolódók

Kimaradt?