Szándékosan lassított iPhone-ok: beperelték a céget

Beperelték az Apple-t, miután a cég beismerte, hogy szándékosan lassítja le készülékeit.

Az almás céget egy Los Angeles-i férfi,Stefan Bogdanovich perelte be. Bogdanovich azért perelt, mert szerinte a telefonok lelassítása egyrészt nem része a megállapodásoknak, másrészt ez egy trükk a cég részéről, hogy új telefonok vásárlására késztessenek embereket. Véleménye szerint az Apple döntése miatt szenvednek a felhasználók.

A férfi azt szeretné, ha az Apple leállna ezzel a gyakorlattal és az okozott károkat megfizetné. Az Apple egyelőre nem kommentálta az ügyet.

Mint azt korábban megírtuk, az Apple beismerte, hogy lassítja a telefonjait. Amikor gyengül az akku teljesítménye, visszafogják a telefon energiaigényét, ez pedig kihat a processzorra is.

A probléma – egyes iPhone-ok esetében ez a telefon kikapcsolását jelentette, mára pedig a lassulását – akkor jelenik meg, amikor hirtelen nagy teljesítményt kell biztosítania az akkunak. Ahogy öregedik az akkumulátor (vagy alacsony a hőmérséklete, esetleg nagyjából le van merülve), egyre nehezebb kielégítenie az ilyen igényeket. Ezért változtatott a szoftveren az Apple és vezette be az iPhone 6, 6s és SE esetében azt, hogy inkább visszafogja a teljesítményt. Az iPhone 7-esknél is így jártak el és a jövőben minden készülékükre ez lesz jellemző.

Kapcsolódók

Kimaradt?