Mégsem okoz problémát a gyerekeknek a képernyő előtt eltöltött idő?

Sok szülő aggódik amiatt, hogy a gyereke több órát is eltölt a képernyő előtt, de egy új kutatás szerint ez nem feltétlenül jelent problémát.

Az Oxford Internet Intézet és a Cardiff Egyetem kutatói húszezer olyan interjút vizsgáltak meg, amelyben 2-5 év közötti gyerekek szülei beszéltek a kérdésről. A következtetésük az, hogy a gyerekek pszichológiai állapotára nincs hatással az, ha egy vagy két órára szűkítjük a képernyő előtt tölthető időt.

Többek között megvizsgálták a gyerek és szülő közötti kapcsolatot, a pszichikai ellenállóképességet, a kíváncsiságot, a pozitív érzelmek szubjektív átélését. Mint kiderült, bár az ellenállóképesség picivel magasabb volt a képernyő előtt legfennebb napi 1-2 órát ülő gyerekeknél, ezt helyrebillentette a pozitív érzelmekre vonatkozó alacsonyabb szint.

Egy másik felmérés szerint ugyanakkor a 2-10 év közötti gyerekek szüleinek 62 százaléka szeretné, ha a gyerek több időt töltene a szabadban.

A székelyföldi diákok telefonhasználatáról, a szülők és tanárok hozzáállásáról nemrég közöltünk interjút egy szociológiai kutatás alapján.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?