A YouTube tízezres moderátor-hadsereggel erősít

Miután a gyerekekre káros videók tömkelegét találták meg és távolították is el a YouTube-ról, most moderátorok hadát állítják munkába.

A YouTube első lépésben az algoritmuson változtatott, hogy a hasonló videókat rögtön kiszimatolja, és meggátolja. Ez azonban nem elégséges, ezért több mint tízezer moderátort is alkalmaznak, akik a véletlenül felkerülő káros videókat törölhetik majd.

Az algoritmus a szélsőséges erőszakot (jelentsen ez bármit is) tartalmazó videók 70 százalékát nyolc órán belül törli, illetve a videók mellett megjelenő hirdetésekre is odafigyelnek. A jövőben az átláthatóságon is javítanak: nyilvános jelentések készülnek a törölt videókról.

November elején vált nyilvánossá, hogy rengeteg a gyerekekre veszélyes videó, ezért most lépett a YouTube. A Medium cikke azt tárta fel, hogy számos videó van a megfosztón, amely káros a gyerekekre nézve: erőszakos és gyakran már pedofil tartalomnak minősíthető.

Ezt követően a videómegosztó 270 felhasználói fiókhoz nyúlt hozzá, törölve 150 ezer videót és 625 ezer videónál kikapcsolva a hozzászólás lehetőségét. Ugyanakkor 50 ezer csatornáról kétmillió hirdetést távolítottak el.

Kapcsolódók

Kimaradt?