Az iPhone a legnépszerűbb telefon

Töretlen az iPhone népszerűsége tíz évvel az első modell megjelenése után is. Az iPhone 7-ből és az iPhone7 Plusból együttesen 32 millió került a második negyedévben a világpiacra, a teljes negyedévi kínálat közel egytizede.

A bostoni Strategy Analytics szeromt az iPhone 7 az eladott készülékek közel 5 százalékát képviseli, de a nagyobb kijelzőjű és drágább iPhone 7 Plusra sem lehet panasza az Apple-nek: egy negyedév alatt több mint 15 millió kerülhetett belőle a felhasználókhoz. A készülék népszerűségét az elemzőcég szerint a felhasználóbarát dizájnnal, a telefonhoz fejlesztett alkalmazások rendkívül széles skálájával és a jól megszervezett, kiterjedt kereskedői hálózattal magyarázza.

A Samsung sem panaszkodhat: a Galaxy S8 és az S8+ az Android legnépszerűbb, egyben a világ harmadik és negyedik legkeresettebb okostelefonjává nőtte ki magát az elmúlt hónapokban. A kétféle típusból együttesen 19 millió darabot szállított a világpiacra a dél-koreai gyártó, ezzel a globális értékesítés 5 százalékát tudhatja magáénak, ebből az S8 részesedése a több 3 százalék.

A Samsung csúcsmodellek népszerűségét a szakértők az attraktív hajlított kijelzőjével, a gazdag applikációs kínálattal és a számos országban jól kialakított értékesítési hálózattal magyarázzák. Azaz jobbára ugyanazokkal a tényezőkkel, mint amelyeket az iPhone sikere mögött is sejteni vélnek.

Az ötödik legmenőbb telefont a Xiaomi adja

A bostoni piackutató összesítésében a vezető ötösfogatba még egy ázsiai szállító modellje fért bele a második negyedévben: a főként Ázsiában rendkívül dinamikusan terjeszkedő Xiaomi Redmi 4A készüléke lett ez. A Xiaomi Kínában a negyedik, Indiában a második legnépszerűbb márka, modelljei egyre népszerűbbek Európában is, a közép-kelet-európai térségben a negyedik legnagyobb szállító. Az elemzések alapján a Redmi 4A-ból 5,5 millió jutott a világpiacra, vagyis a teljes okostelefonos értékesítés 2 százaléka.

Kapcsolódók

Kimaradt?