Bemutatkozott a Samsung legerősebb csúcstelefonja, a Galaxy Note8

A Samsung bemutatta a Galaxy Note8-at, a robbanékony előd ellenére is sikeres Note széria új generációját. Olyan, mint az S8, csak még olyanabb.

A DeX dokkolóval összekapcsolható a telefon az asztali gépek monitorával, billentyűzetével és egerével, így az okostelefon használata számítógépszerűvé válik. Segítségével a felhasználók szerkeszthetik dokumentumaikat, kivetíthetik prezentációikat, játszhatnak, kapcsolatba léphetnek a barátaikkal és közvetlenül is megtekinthetik a Note8-on lévő tartalmakat egy nagyobb kijelzőn.

Folytatódik a „határtalan” Infinity kijelző divatja, s így (amúgy a Galaxy S8+ -nál mindössze 0,1 hüvelykkel nagyobb) telefon is a méretéhez képest nagy hasznos kijelzőt ad. Természetesen van benne előcsúsztatható S Pen, ami a Note-széria bevezetése óta a készülékek meghatározó kiegészítője.

Az Always On képernyőn már nem csak az óra, s az értesítések rajzolódnak ki, hanem a kikapcsolt képernyőn akár százoldalnyi jegyzet is készíthető – utóbbinak azért az első pillanatban nehéz megérteni a hasznosságát.

Vonzó, hogy a Note8 végre duplakamerás lett: két 12 megapixeles hátlapi kamerát kapott, s mind a nagy látószögű, mind a teleobjektív lencséje optikai képstabilizátorral rendelkezik.

A Dual Capture módban a kamerák egyszerre két képet készítenek, s mindkettő lementhető: egy közeli a teleobjektív lencsékkel és egy másik, ami a nagy látószögű lencséknek köszönhetően megmutatja a teljes hátteret.

A Note8-ast 3300mAh-s akkumulátorral szerelték – ezzel nagyjából az S8-asok üzemidejére lehet majd számítani.

Kapcsolódók

Kimaradt?