Mobiltelefonos applikációval jelezhetik a szatmárnémetiek, ha gond van a városban

Mobiltelefonos applikációt fejlesztenek Szatmárnémetiben, amelynek segítségével a lakosság jelezheti a városban észlelt problémákat interneten keresztül, ugyanakkor egy Google szolgáltatásokon alapuló belső kommunikációs rendszert is létrehoznak. 

Butka Gergely, a polgármester új tanácsadója szerdán sajtótájékoztatón ismertette, hogy első lépésként egy Satu Mare City Report elnevezésű applikációt fejlesztenek, amelynek segítségével a nagyváradihoz hasonlóan a városban észlelt rendellenességeket jelezhetik a lakosok. 

"Gyakorlatilag az embereknek már nem kell kérvényeket írniuk, vagy eljönniük a polgármesteri hivatalig, hanem a mobiltelefonjukon keresztül tehetik ezt meg. Az emberek nagy részének van mobiltelefonja. Az applikáció iOS és Android rendszerben is működni fog és a polgárok például a kátyúk, az infrastrukturális problémák, a közrend, a közszállítás a hulladékelszállítás témakörökben is jelezhetik a gondokat. Az applikáció megjegyzi a felhasználó pontos tartózkodási helyét is, Nagyváradon több mint 10.000 felhasználója van a programnak" - nyilatkozta Butka. 

Az applikáción keresztül a lakosságnak választ is adhat a polgármesteri hivatal, a hulladékkezelő vagy akár a helyi rendőrség is. 

Egy másik jelentős fejlesztésről is beszélt Butka Gergely: bevezetnék a GSuit elnevezésű Google alapú rendszert az önkormányzatban. Két hónapon belül minden alkalmazott Gmail postafiókot fog használni és egyéb dokumentumokat is megoszthatnak egymás között, így kevesebb papírra lesz szükség és a munka is gyorsabban haladhat, valamint kevesebb kifogás lehet az alkalmazottak részéről, hogy nem olvasták el az elektronikus leveleiket - magyarázta a polgármester tanácsadója, aki hozzátette, Kanadában is használnak már ilyen rendszert, Romániában pedig Szatmárnémeti lesz az első város, ahol bevezetik ezt a megoldást. 

A megyeszékhely egy új weboldallal is gazdagodni fog - tette hozzá Butka Gergely. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?