Kínában továbbra sem lehet hivatalosan Pokémon GO-zni

Kínában továbbra sem lesz elérhető hivatalosan a Pokémon Go című mobiljáték, mivel a kínai kormány szerint az rendkívül veszélyes. Nemcsak a felhasználók, de földrajzi adatok felhasználása miatt is aggódnak. Könnyen lehet, hogy más kiterjesztettvalóság-játékok is cenzúra alá esnek a jövőben.

A Reuters információi szerint az állami cenzorok továbbra sem fogják engedélyezni a játék hivatalos megjelenését az országban biztonsági kockázatok miatt. A kínai digitális tartalmakat szabályzó szövetség szerint ugyanis a játék fenyegetést jelent a földrajzi adatok biztonságára, a közlekedésre, és a felhasználók testi épségére is. Röviden: nem csak a felhasználókat, de a nemzetet is féltik.

A földrajzi információk biztonsága lehetett a fő szempont a döntés meghozásában. A kínai kormány cenzúráját ismerve nem meglepő, hogy szigorúbbak az olyan külföldi szolgáltatásokkal szemben, amelyek aktívan használnak fel geolokációs és felhasználói adatokat. A Pokémon Go alapja pedig a Google Térkép, enélkül nem tudja felhasználni a helyi adatokat - írja az Origo.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?