Több mint 90 milliárd dollárt ért a játékpiac idén

A globális játékpiac összesen 91 milliárd dollárt ért az idén a SuperData kutatási jelentése szerint.

41 milliárd dollárral a mobiljátékok vitték a vezető szerepet, olyan hatalmas sikerekből táplálkozva, mint a Pokémon GO és a Clash Royale, ugyanakkor a PC-piac is nagyon jól teljesített a maga hajszál híján 36 milliárd dollárjával.

A prémium, megvásárolandó termékekből fakadó játékbevételek PC-n elérték az 5,4 milliárd dollárt, konzolon ez 6,6 milliárd dollár volt. 586 millióval az Overwatch lett az első, követői között ott van a CS:GO, a Guild Wars 2, a Minecraft és a Fallout 4 is. Az igazi pénz viszont az ingyenesen játszható játékokban van: a League of Legends vezet a maga 1,7 milliárd dollárjával, utána jön például a Dungeon Fighter Challenge, a Crossfire, a World of Tanks és a Dota 2, mely „csak” 260 milliót hozott a konyhára.

A SuperData PC-értékelése a közösségi, az ingyenesen játszható, az előfizetéses és a prémium játékokra épül és nyilván jelentős mértékű becslést is tartalmaz, hiszen az olyan nagy cégek, mint a Valve és a Riot Games jellemzően nem osztják meg a nyilvánossággal bevételi adataikat. Összességében azonban egy egészséges PC-s játékpiac képe sejlik fel – írja az iPon.

Kimaradt?