Snowden: egyetlen összevont közösségi hálózatra volna szükség

Egy kaliforniai konferencián beszélt – a BeamBoton keresztül – Edward Snowden arról, hogy miért veszélyes egyedüli hírforrásként használni a Facebookot.

Snowden emlékeztetett arra, hogy a Facebookról sokan azt gondolják, manipulálta az amerikai választásokat a kamuhírekkel, amelyek ellen nem lépett fel. Ez a feltételezés, mondta, nem bizonyított, de egyre népszerűbb.

Snowden szerint azonban nem ez a legnagyobb probléma: a kihívás, hogy a közösségi portálnak nincs kihívója. "Úgy tűnik, nincs alternatíva a nagyobb szolgáltatásokra", a Google, a Facebook, a Twitter maradnak. Véleménye szerint óvatosan kellene kezelnünk a Szilícium-völgy vágyát, hogy masszív, "a világot felfaló" szolgáltatások szülessenek, amelyek az összes országot uralják.

"Ha egy nagy szolgáltatás rossz döntést hoz meg, akkor az mindenkinek rossz. Amikor egy cégnek akkora ereje van, hogy átalakítsa a gondolkodásmódunk, akkor azt hiszem, nem szükséges leírnom, mennyire veszélyes ez" - mondta az NSA volt munkatársa. Véleménye szerint egy összevont közösségi hálózatra volna szükség, ami több, a Facebookhoz hasonló kisebb portálból állna.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?