Felsorakoztatta őszi újdonságait a Google

Virtuális asszisztens, szoftverek, új telefon – megtartotta szokásos őszi bemutatóját a Google, elénk tárta újdonságait.

Mint korábban megírtuk, a Google közkedvelt telefonja, a Nexus korszaka lezárult, helyette bemutatták a Pixelt. A nevet már használták a laptopjaikra, most úgy döntöttek, egységesítenek. Két készüléket dobnak piacra: a Pixel 5, a Pixel XL 5,5 colos képernyőt kap, utóbbi nagyobb akkumulátort is. Ami azonban közös, az a processzor (Snapdragon 821) és a 4 GB RAM, meg a 12,3/8 megapixeles kamerapáros, illetve 32 és 128 gigabájtos tárhelyekkel jönnek a készülékek.

A kamera megér még néhány szót, hiszen a DxOMark értékelése szerint 89 pontot ért el, azaz kettővel többetm mint a nemrég megjelent iPhone 7. Ráadásul a fotók és videók teljes felbontásukban, korlátlan mennyiségben menthetők el a felhőben. Újdonság még az Asszisztens, amely valós időben mutatja meg a számunkra fontos információkat.

Google otthon is

November negyedikén startol a Google Home, amit az idei Google I/O konefrencián már bemutattak, most azonban több részletett megismerhetett a nagyérdemű. Az Amazon Echo vetélytársa 129 dollárba kerül majd, és gyakorlatilag egy olyan kütyü, amit a hangunkkal vezérelhetünk a Google Asszisztens segítségével. Minderről bővebben itt írtunk.

VR-szemüveg és kontroller is felkerült a listára, a Daydreamet most bemutatták végre. Fő erénye, hogy harminc százalékkal könnyebb a megszokott VR-szemüvegeknél, és erre, mi tagadás, szükség is volt már. Annyit tudunk róla, hogy hó, szürke és karmazsin színekben kapható majd, a Pixel telefonpárossal működik majd – ennél többet azonban nem igazán árultak el róla. 79 dollárba kerül majd, első körben az USÁ-ban és Nyugat-Európoában.

A mobilokról tévékre és kijelzőkre közvetítő Chromecast Ultrát is bemutatták, a 69 dolláros kütyü 4K és HDR-támogatást nyújt majd, és 1,8-szor gyorsabban, mint elődei. Láthattuk az intelligens router/AP-t is a Google WiFi-t, ami a lakás igényeihez viszonyítva modulárisan bővíthető. Ez 129 dollárért szerezhető majd be.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?