Lefújták az összelegózható telefon projektjét a Google-nél

Végleg búcsút int moduláris okostelefon létrehozását célzó projektjének a Google, az Ara néven ismert készülék a cég korábbi ígéreteivel ellentétben már sosem lát napvilágot.

A Reuters információi szerint a projekt a hardveres fejlesztésekkel foglalkozó divíziók átszervezése alkalmából kapott kaszát. A cég túl nagy fába vágta a fejszéjét, még a megjelenés beígért időpontjának sorozatos eltolásával sem tudta megvalósítani a koncepciót, mára pedig elfogyott a vezetés türelme és végleg leintette a kezdeményezést.

A Google egyelőre nem kommentálta hivatalosan az értesüléseket - az ugyanakkor tudható, hogy a hardveres rendrakásra a cég az utóbbi időben egészen komoly erőforrásokat fordít, a törekvéseket pedig a céghez nemrég visszatért, hajdani Motorola-vezér, Rick Osterloh felügyeli.

A Google által eredetileg elképzelt moduláris okostelefonban lényegében minden komponens szabadon cserélhető lett volna, a kijelzőnek, kamerának, akkunak, hangszóróknak, illetve különféle szenzoroknak is saját, cserélhető modulokat szántak a vállalat fejlesztői, illetve a processzor-RAM-belső tárhely kombó is egy saját blokkot kapott volna – írja a hwsw.hu.

Címlapi illusztrációnk forrása: extremetech.com

Kapcsolódók

Kimaradt?