Az Uber konkurenciája lehet a Google

Fuvarmegosztó szolgáltatást indíthat a Google, ami az Ubernek és a Lyftnek állíthat konkurenciát – állítják a Wall Street Journal belsős forrásai.

Mindezt a Waze navigációs appal szeretné elérni, ez lenne a fuvarmegosztó platform is. A Waze kötné össze az utasokat azokkal a sofőrökkel, akikkel egy úti cél felé tartanak, lényegében egy telekocsi szolgáltatás lesz mobilappon keresztül, amit leginkább a Wundercarhoz, vagy az Oszkárhoz lehetne hasonlítani.

A cég szűkebb körben már május óta teszteli a szolgáltatást, ősszel pedig minden San Franciscó-i Waze-felhasználónak elérhetővé válhat.

A Google nem kér részesedést a sofőrök fuvardíjaiból – sejthető, hogy a bevételszerzéshez hirdetéseket fognak használni. Az árakat is korlátozni fogják, hogy ne jelenthessen a sofőrök számára főállást a fuvarozás – írja az Origo. Úgy fogják belőni a kilométerdíjat, hogy körülbelül a benzint, és egyéb költségeket fedezze csak, a tesztprogramban mérföldenként 54 centet határoztak meg – így adózniuk sem kell a Waze-sofőrök után.

Kapcsolódók

Kimaradt?