Drasztikus bírságok Kolozsváron az Uber-sofőröknek

Drasztikus, fejenként 25 ezer lejes bírságot rótt ki a rendőrség Kolozsváron az Uber négy sofőrjére. A hatóságok az érintettek gépkocsijának rendszámtábláját és forgalmi engedélyét is bevonták hat hónapra. A bírság oka: engedély nélküli személyszállítás.

Az Uber a szolgáltatásnak az Untold fesztivál kezdetére időzített indítását követően alig pár napig fogadtak rendeléseket, vasárnapról hétfőre virradóra már nem lehetett autót hívni. A szolgáltatás úgy tűnik, hétfőre helyreállt, az Uber mobilapplikációjával már ismét lehetett járművet igényelni, habár a város nagy részében azt jelezte, hogy nincs szabad autó.  

Carmen Jucan, a Kolozs megyei rendőrség szóvivője megerősítette: a bírságokat az utasszállítást szabályozó törvény alapján, a szükséges engedélyek hiánya miatt rótták ki a hatóságok.  

A rendőrség azt követően bírságolt, hogy a kolozsvári taxisok és az olcsóbban dolgozó Uber-sofőrök között szóváltás alakult ki, előbbiek pedig a rendőrséghez fordultak.

„Az Uber azt állítja, hogy utasmegosztásról van szó, azonban szó sincs erről. Ugyanúgy működik, mint bármely taxitársaság: pénz ellenében fuvaroznak” – magyarázta Ioan Pugna, a taxisofőröket tömörítő szakszervezet alelnöke.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?