Applikáció segíthet, hogy leszokjunk a dohányzásról

Letölthető a Smoke Free (Apple-termékekre itt tölthető le), alkalmazás, amely egy dologban segít, de abban profin: könnyebb lesz leszokni vele a dohányzásról.

Letöltés és megnyitás után máris egy pozitív visszaigazolás vár bennünket, ugyanis egy pipa megnyomásával elkezdjük a programot, ezzel az app szerint már meg is tesszük az első lépést a leszokás felé. Ezután az ingyenes verziót választva, megjelenik 4 angol nyelvű kérdés, mindegyik mellett egy rubrika, amelybe a megfelelő számot kell írni.

Sorrendben a következőkre kell válaszolni: mennyi pénzbe kerül egy doboz cigaretta, hány szál cigaretta van egy dobozban, hány szál cigarettát szívunk el naponta, ébredés után hány perccel szoktuk a nap első cigarettáját elszívni? Ha megvannak a válaszok, már csak meg kell adni az időpontot, amikor utoljára szívtunk cigarettát, és kezdődhet is a leszokás.

A fenti lépések elvégzése miatt máris egy motiváló jelvényt gyűjtünk be, ezekből aztán egy nagy kollekció gyűjthető be, minél tovább tartjuk magunkat a fogadalmunkhoz.

A "Dasgboard" és a "Progress" menüpontokat érdemes ezután figyelni a motiváló jelvények megszerzése mellett. Ezeken az oldalakon ugyanis folyamatosan működő számlálok és infografikák vannak például arról, hogy mennyit spóroltunk a leszokással és hány forintot takarítunk majd meg egy év alatt. Azt is mutatják, hogy a statisztikák szerint mennyi idővel hosszabbítottuk meg az életünket, mennyi cigit nem szívtunk el, de még az is látható, mennyi időt spóroltunk azzal, hogy nem dohányoztunk – helyette vélhetően hasznosabban töltve az időnket – írja a HVG.

Címlapi illusztrációnk forrása: usnews.com

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?