Idén pihen, jövőre tarolhat az Apple

Az idén megjelenő iPhone 7-es okostelefonokkal kapcsolatban már menetrendszerűen érkeznek a pletykák és találgatások, amelyekből annyi már kiderült, hogy az Apple új készülékei valószínűleg nem hoznak majd számottevő változásokat a jelenlegi csúcsmodellhez, az iPhone 6S-hez képest. A nagy bumm jövőre várható.

Sokan értelmezik úgy, hogy az Apple is feladja a tik-taknak hívott termékfejlesztési politikát, amelynek értelmében az egyik évben új dizájnokkal, a másik évben funkcionalitással adja ki a telefonokat, és amely az elmúlt időszakban a piac telítődése és az okostelefonok egyre kevésbé látványos technológiai változásai miatt már nem hoz látványos eredményeket.

A tik-tak egyik előnye elvileg az, hogy vetésforgóban elégíti ki az eltérő vásárlói preferenciát, ami a mostani esetben – a kétéves ciklusokat három évesre nyújtva – azt eredményezné, hogy a laposodó iPhone-eladások ebben az évben is tovább laposodnak. Az elemzők szerint ugyanakkor az Apple meglévő bázisának harmadáról feltételezhető, hogy vásárolna egy új Apple okostelefont, ez pedig a 40 és 50 százalék közötti tartományba növekedhet a közeljövőben.

A 2017-re kitolt "szuperciklus" értelme tehát az lenne, hogy a következő jelentős készülékfrissítéssel a cég egy jóval méretesebb vásárlási hullámot lovagolnna meg, a hírek szerint már egy vadiúj OLED-kijelzős dizájnnal – írja a bitport.hu.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?