Felmérés: a magyarok jelentős része gátlásos az ágyban

Egy friss felmérés szerint minden nyolcadik magyar fél a nemi aktustól. Több mint tíz százalék egyenesen retteg az intim együttléttől.

A hazipatika.com által ismertett kutatás szerint a magyarok jelentős része gátlásos a hálószobában: minden harmadik férfi és nő szexuális problémákkal küzd, de többségük még online és anonim módon sem szívesen nyilatkozik az okokról.

A "bátrabbak" testképzavarokról, korai magömlésről vagy az orális szextől való idegenkedésről tettek említést. A válaszadók több mint egytizedénél komplikáltabb a helyzet, ők szexuális averzióban szenvednek, azaz kimondottan rettegnek az intim együttléttől.

Az érintettek háromnegyede már akkor szorongani kezd, amikor felmerül a szexuális együttlét lehetősége, de sokan számoltak be félelemről (45 százalék), felgyorsult szívverésről (24 százalék) és izzadásról (22 százalék), egyes válaszadóknál pedig pánikroham vagy akár ájulás is előfordul.

A félelem oka a legtöbb estben a szexuális teljesítmény miatti aggodalom (48 százalék) de a nemi betegségektől (19 százalék) és a nem kívánt terhességtől (12 százalék) való félelmet is sokan említették.

Kapcsolódók

Kimaradt?