Felmérés: fontos a jó szexhez a szerelmi vallomás

Az egyik amerikai kutatás igazolta, hogy a szex közben kimondott szerelmi vallomás a testi-lelki boldogság legfőbb záloga.

A kaliforniai Chapman egyetem nagyszabású felmérésében összesen 39 ezer heteroszexuális pár vett részt, akik legalább három éve éltek együtt, a nők esetében 40, a férfiaknál pedig 46 év volt az átlagéletkor. Az eredmények azt mutatták, hogy a párok minél többször lihegték egymás fülébe „szeretlek”, annál jobban működött a szexuális életük – idézte a kutatást a Blikk.

A kérdőívekből az is kiderült, hogy az intim együttlét minőségét javították a partner szexuális teljesítményére vonatkozó dicséretek, de az is fokozza a közös boldogságot, amikor az egyik fél szex közben kért a másiktól valami témába vágót.

A szexuális életükkel elégedett párokról az is kiderült, nap közben is szoktak szexről beszélni, például, amikor egymást felhívják, de sms-, és e-mail-üzeneteikbe is beleszövik az ágyban történteket. A felmérés arra is rávilágított, hogy a jó szexhez humor is kell, pontosabban, fontos, hogy a párok olyasmin is tudjanak együtt kacagni, ami szeretkezés közben történt velük.

A válaszadók 83 százaléka állította, a kapcsolat első fél évében volt igazán elégedett a szexel. A jelen helyzetről a férfiak 43, és a nők 55 százaléka vallotta, még mindig elégedettnek érzi magát. A férfiak 41, és a nők 27 százaléka ismerte el, hogy boldogtalan, továbbá a férfiak 16, és a nők 18 százaléka mondta magát semlegesnek a témát illetően.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?