Felmérés: valóban nem jó ötlet szexelni az exszel

A legújabb felmérések szerint a szakításon átesett tinédzserek és fiatal felnőttek fele időről időre újra találkozik az exekkel és több mint 50 százalékuk le is fekszik velük.

A felmérésben közel 800, 17 és 24 év közötti, állandó kapcsolatban élő fiatal vett részt. A kutatók elsősorban a szakítások körülményeire, és a volt partnerekkel való találkozásokra voltak kíváncsiak, különös tekintettel a "szex az exszel" típusú kapcsolatokra. Az eredmények szerint a kutatást megelőző két évben szerelmi kapcsolatban élők 44 százaléka legalább egyszer a szakítás után is találkozott az exével, sőt az esetek 53 százalékában az ilyen találkozók szexuális együttléttel is végződtek.

Azok az idősebb tinédzserek és fiatal felnőttek, "akik a szakítás után is találkoznak volt partnereikkel, hajlamosak lehetnek olyan viselkedési formákra, amelyek folyamatosan újabb és újabb párkapcsolatokba hajszolják őket" - írják a kutatók. "A kapcsolaton kívüli szex pedig különösen azért problémás, mert nem segíti a továbblépést és megnehezíti az új szerelmi kapcsolatok kialakítását" – írja a hazipatika.com.

A "barátság extrákkal" típusú kapcsolatok kimenetele sem sokkal szerencsésebb. A barátok közti szexnek hátulütője az, hogy az ilyen kapcsolatban élők kevésbé voltak elégedettek szexuális életükkel és ritkábban beszélték meg szexuális jellegű problémáikat, igényeiket, és vágyaikat partnerükkel, mint a szerelmi kapcsolatban élők. 

A kutatók egy online felmérés alapján jutottak erre a következtetésre, amelyet 376, húszas éveik közepén járó fiatal részvételével végeztek. A felmérés idején a résztvevők nagyjából fele hagyományos szerelmi kapcsolatban, a többiek pedig "barátság extrákkal" típusú kapcsolatban éltek. Mindkét csoport tagjai átlagosan négy éve ismerték partnerüket.
 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?