Tudományos tény: a sör jót tesz a szexuális életnek

Tudományosan bebizonyosodott, hogy a sör javítja a férfiak szexuális teljesítőképességet.

Az European Journal of Epidemiology tanulmánya szerint a sör négy szempontból gyakorol előnyös hatást a férfiakra szexuális téren – írja idézte az Origo a brit sajtót. 

Az Independentben ismertetett kutatás szerint pár pohár segíthet megelőzni a korai magömlést. Az alkoholban található fitoösztrogének túlterhelik a testet, és ezzel bizonyítottan késleltetik az élvezet végét. A barna sörök afrodiziákumként is hathatnak és serkentik a libidót. A barna sörben található vas elősegíti a vörösvérsejtek hemoglobin-termelését, ami oxigént szállít az egész testben. Ezáltal javul a vérkeringés, és tartósabb lesz az erekció.

A sörfogyasztás javítja az állóképességet. A kutatás szerint a mérsékelt sörivók 31 %-ánál csökkent a keringési zavarok kialakulásának veszélye. Ezek alapján a sörivók kisebb eséllyel kapnak szívrohamot, stroke-ot vagy bármilyen más szívbetegséget, mint társaik, és amikor az ágyban vannak, akkor a sör egészségesebben tartja szívet, fokozza az állóképességet.

A tanulmányok azonban arra is figyelmeztetik a férfiakat, hogy ha tényleg a sör előnyös következményeit szeretnék kihasználni, akkor mértékletesnek kell lenni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?