Felmérés: így vélekednek a nők a korai magömlésről

A nők negyede számolt be arról, hogy a korai magömlés a kapcsolat felbomlásához vezetett  – derült ki The Journal of Sexual Medicine c. folyóiratban közölt új kutatásból.

A vizsgálatban 1463, 20 és 50 év közötti nő vett részt, három különböző országból és kontinensről: Mexikóból, Olaszországból és Dél-Koreából. Arra kérték őket, hogy töltsenek ki hitelesített, saját készítésű kérdőíveket, amelyek a nő a korai magömlésre vonatkozó megítélésével, a párkapcsolati elégedettséggel és minőséggel, valamint a szexuális működéssel és kielégüléssel foglalkoztak.

A szexuális kielégületlenség leggyakrabban említett oka a férfi figyelmének hiánya és teljesítményre való összpontosítása volt (47,6 százalék), amelyet „a behatolás és a magömlés közti rövid idő” (39,9), „az ejakuláció feletti kontroll hiánya” (24,1) és a „partner szorongása” (20,3) követett. A nők csaknem egynegyede számolt be arról, hogy a férfi ejakulációs problémája korábban már vezetett szakításhoz (22,8). Azok a nők, akik fontosnak tartják az időtartamot, nagyobb arányban számoltak be szakításról.

Arra a kérdésre, hogy „Ön szerint mitől jó a szex?”, a nők 69,2 százaléka válaszolta azt, hogy a sokoldalúság és a kreativitás a legfontosabb.

Kapcsolódók

Kimaradt?