Bő választékot kínál az Android karácsonyi appokból

Ha közeledik a karácsony, az applikációgyártók is beindulnak, és vagy régi játékokat, appokat öltöztetnek ünnepi köntösbe, vagy újakat dobnak a piacra. Most megnéztük, milyen az androidosoknak szánt karácsonyi app-felhozatal.

Elsőként egy csengőhangokat összegyűjtő programot töltöttünk le, a Christmas Ringtones-t. Nem volt nagy szerencsénk vele: egy csúnya, vörös-zöld háttér előtt pixeles, giccses karácsonyfadíszek szolgáltak a különböző csengőhangok gombjaiként, amik ráadásul gyakran zajosak, gyenge hangminőségűek voltak. Igaz, volt köztük elviselhető és kedves is, így azt ajánljuk: vakmerőknek megérhet egy próbát!

A Christmas Live Wallpaper már más kategória: bár csak az ingyenes verziót próbáltuk (a fizetős 7 lejbe kerül), több beállítást is megengedett, így kétféle hátteret, azok minőségét, a háttérben megjelenő karácsonyfa égőinek ki- és bekapcsolását stb. Az alábbi videón látható a várható látvány:

A leghasznosabb applikáció, amit találtunk, a karácsonyi bevásárlólista, a Christmas Gift List. Mivel ez a program helyettesíthető egy fehér papírral vagy egy jegyzettömb-applikációval, igyekszik minél több szinten kielégíteni az igényeket: miután beírjuk az ajándékozandó fél nevét, egy logót választhatunk mellé, ami sokféle lehet: csengő, cukorka, kesztyű, karácsonyi dísz, Mikulás, hóember stb.

Beírhatjuk azt is, hány dollárt költenénk rá, majd ezt elmentve hozzáadhatjuk a tervezett ajándékokat, és azok mellé fotókat is. A névlistánál követhetjük, kinek hány ajándékot vettünk meg, és mennyi pénzt költöttünk, de azt is bejelölhetjük, hogy megvan-e már minden, és becsomagoltunk-e mindent. A kíváncsi gyerekekre tekintettel még jelszóval is védhetjük az appot.

A Christmas Photo Frames ingyenes változata mindössze néhány fotókeretet biztosít a felhasználónak, aki a telefonján elkészített vagy letöltött fotókat tehet hangulatosabbá, de élőben is kipróbálhatja a kereteket, fotózás közben. Illetve kipróbálhatná, ha szerencsésebb, mint mi: amikor az appot próbáltuk, csak egyetlen, meglehetősen giccses keretet kaptunk, a továbbiakat nem volt képes betölteni a program.

Gyerekeknek szánták a Christmas Games appot, ami puzzle-t, mahjongot, memóriajátékot és egyéb, akár fura és értelmezhetetlen szabályú játékot tartalmaznak. Bár a játékok ideig-óráig szórakoztatók lehetnek, tény, hogy a folyton bejelentkező reklámok ellehetetlenítik a szórakozást.

Végül kipróbáltuk a Christmas Hidden Objects játékot, ami hozza a tipikus szintjét ezeknek a típusú alkalmazásoknak. Egy képet látunk, amin számos ajándékot helyeztek el, és mi ezek közt kell megtalálunk a játék által kiemelteket. A grafika nem erőssége a játéknak, a segítőkész robothang pedig, ami elmondja, mit kell tennünk, egyenesen ijesztő lehet – és ezen a közhelyes karácsonyi zene sem segít. Egy unalmas délutánon azonban még ez is jól foghat, amíg a valódi ajándékok nem kerülnek be a fa alá.

Kapcsolódók

Kimaradt?