Hatalmas kártérítést kell fizetnie az Apple-nek

Újabb nagy horderejű, Apple-lel kapcsolatos szabadalomsértési ügy van kibontakozóban, melynek tétje több százmillió dollár. A cég ellen a Wisconsini Egyetem szabadalmainak licenszjogait kezelő Wisconsin Alumni Research Foundation (WARF) adott be keresetet tavaly év elején egy 1998-as szabadalom megsértésének gyanújával.

A WARF beadványa szerint az Apple A7, A8 és A8X processzoraiban licensz nélkül alkalmazta a védett technológiát, és így jelentős vagyoni kárt okozott az intézménynek. A per alapjául szolgáló szabadalom az Apple szerint csak egyike annak a mintegy 70 bejegyzett szabadalomnak, melyek a processzorok feldolgozás-előrejelzési képességeire vonatkoznak.

Az egyetemi alapítvány érintett készülékenként 2,74 dollárt, azaz mintegy 410 millió dollár kártérítést szeretett volna elérni, az Apple ezzel szemben mindössze 7 centet tartott megfelelőnek.

Az esküdtszék első körben 234 millió dollárt ítélt meg a WARF-nak, a döntés ellen az Apple természetesen fellebbezni fog, így ha nem születik peren kívüli megállapodás, az ügy akár még évekig húzódhat - írja a hwsw.hu.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?