Vírust találtak az iPhone-okra

A jelek szerint új malware-ek kifejezetten iPhone és iPad készülékekre utaznak, App Store törés és Apple ID lopás a funkciójuk.

A YiSpecter nevű kártevő egy biztonsági rést kihasználva eléri, hogy az Apple által elfogadott, tanúsított alkalmazásnak lássa a telefon vagy tablet, azonban telepítés után láthatatlan és a felhasználó által elérhetetlen lesz, ugyanis egy valódi iOS programnak álcázza magát vagy elrejti magát a főképernyőn.

A fertőzött készülékeken a program le tud tölteni, telepíteni és önkényesen elindítani iOS appokat, meglévőket lecserélni, reklámokat mutatni, a Safari böngésző alapértelmezett kereső motorját módosítani tudja, valamint a könyvjelzőket és a megnyitott oldalakat.

A Palo Alto Networks kidolgozott egy módszert a malware és az általa telepített programok, kártevők eltávolítására. Ehhez a beállítások, általános részben el kell távolítani a profiloknál az összes ismeretlen vagy nem megbízható profilt, majd ha bármilyen programot találunk “情涩播放器”, “快播私密版” “快播0” nevekkel, törölni kell - írja a telefonguru.hu.

Az Apple megjegyzése szerint a fenti megoldás csak az iOS 8.4 vagy régebbi rendszert futtató készülékeket érinti, azok közül is csak azon modelleket, amelyekre nem megbízható forrásból telepítettek alkalmazást. iOS 8.4-en már blokkolták a malware-t és felhívják a felhasználók figyelmét,

Kapcsolódók

Kimaradt?