Kalandos díjakat osztanak az első erdélyi instagram-fesztiválon

Rendkívül felcsigázó díjakkal kecsegteti a legtöbb lájkot szerző instagram szerzőjét az Udvarhelyszéki Ifjúsági Tanács rendhagyó kiállítása. Tíz nap alatt derül ki: ki megy egy kört egy profi rallyversenyzővel a Hargita Rallyn, vagy kering egyet  gyrocopterrel Székelyudvarhely felett.

„Instázd fel magad a falra, de van képed hozzá?” felhívással hat hete startolt a képtoborzás az #uietinsta elnevezésű rendhagyó kiállításra, melyet hétfőn este nyitott meg az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács (UIET)  a székelyudvarhelyi Szabad Európa Kávéházban.

A kezdeményezés premiernek számít Erdélyben. A tizenegy témában – sport, étkezés, divat, járművek, természet, fények, család, szórakozás, hobbik, fekete-fehér, Mokka – összesen negyvenöten küldtek be fotókat. 278 kép került kiállításra, melyeket augusztus 17. és 24. között hétköznapokon 16 és 20 óra között lehet megtekinteni a rendezvényre átalakított Szabad Európa Kávéházban (Székelyudvarhely, II. Rákóczi Ferenc utca 15. szám).

 Az UIET-pályázatra képet küldők most tíz napig izgulhatnak: a legtöbb lájkot szerzett kép készítőjének nyereménye egy kör egy profi rallyversenyzővel a Hargita Rallyn. A következő díjazott a 10 napig tartó kiállítás helyszínén legtöbb lájkot bezsebelő instás fotó tulajdonosa lesz, akinek nyereménye egy kör gyrocopterrel Székelyudvarhely felett a Gyromania jóvoltából.

A kiállítást házigazdaként Fancsali János UIET-elnök nyitotta meg, majd az alelnök, Bíró Barna Botond programfelelős úgy összegezte: az Instagram azért bizonyult jó ötletnek, mert itt a vizuális kommunikáció jobban érvényesül, mint más közösségi oldalakon. Megköszönte a csapatnak a segítségét, akik nélkül ez a rendezvény nem jöhetett volna létre.

A megnyitón részt vett Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke, az UIET korábbi elnöke, aki gratulált a projekt minden résztvevőjének.

A program célja, – ahogy a szervezők is kihangsúlyozták – a fiatalok sajátos látásmódjának, érdeklődési köreiknek, hétköznapjainak képeken keresztüli bemutatása és megismertetése az idősebb generációval is. Mindezt egy olyan felületen, melyen otthonosan és szívesen mozognak, és mely segítségével közelebb lehet hozni az értékteremtést, fejleszteni lehet a vizuális kultúrát, egy új, mai köntösbe csomagolva.

Szívekkel értékelnek

A beérkező alkotásokat kategóriánként választották szét, tematikus falakat alakítva ki. A legnépszerűbb témakörök a természet, fény, fekete-fehér, de mind a tizenegy témában érkeztek pályamunkák. A fotókat több kategóriában díjazzák, a kiállításon és versenyen résztvevők között számos ajándék talál gazdára.

A helyszínen felragasztható kis piros szívekkel lehet értékelni a képeket.

Akinek a fotóját a szakmai zsűri legjobbnak értékeli, egy 3D-s szemüveggel ellátott videótelefon tulajdonosa lehet, amelyet a Notebook GSM ajánlott fel. A szakmai zsűrit ifjú helyi szakemberek alkotják: Thomas Câmpean, Józsa Levente, Pálhegyi Attila, Csedő Attila, Tornai Szilárd. Az alkotások nyerteseit a program zárásaként augusztus 24-én díjazzák a helyszínen. Részletek a szervezőktől itt érhető el.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?