Kitiltották a meztelen fotókat az Instagramról

Szigorítottak a felhasználási feltételeken, így mostantól nem botlunk majd böngészés közben meztelen képekre és videókra az appban.

Azután, hogy az Instagram fejlesztői nemrég két újabb képformázó eszközt készítettek a felhasználóknak, egy jóval komolyabb változás is életbe lépett. A kritikusok mellett sok szülő panaszkodott eddig a felhasználási feltételek lazaságáa, a felhasználók pedig a legtöbb esetben annak nem következetes alkalmazása miatt.

A The Wall Street Journal szerint ez a változás lesz az eddigi legnagyobb azóta, hogy a Facebook 2012-ben megvette a képmegszotó szolgáltatást. Míg korábban az Instagram csupán udvariasságra kérte a felhasználókat, mostantól szigorúan büntetik azokat, akik zaklatnak, vagy fenyegetnek valakit az oldalon.

A másik, fontos pontja az új szerződésnek, hogy kikötik, mi esik még bele a tolerálható kategóriába, és mi az, amit már nem tűr meg az oldal. Ilyenek a meztelen fotók és videók, valamint a pornográf tartalmú posztok is. Előbbiek alól kivételt képeznek a gyermeküket szoptató anyák fotói, valamint a melleltávolítás utáni hegesedésről készült képek.

A tervek szerint a beérkező panaszokat rövid időn belül kivizsgálják majd.

Kimaradt?