Ezt a 4 növényt télen sem kell bevinnie a melegbe

Tél közeledtével az udvaron, ablakban és kinti virágtartókon díszelgő cserepes növényeket a lakásba hordja az ember, így óvja virágait a fagytól. Az otthonokesmegoldasok.hu portál szerint létezik 4 kaspós növénytípus, ami télen is kint maradhat, mert nem tesz benne kárt a fagy.

Vöröslevelű japán juhar

A vöröslevelű japán juhar különleges ázsiai hangulatot teremt a kertben, még télen is, hiszen jól bírja a hideget. Mindössze egy fal mellé ajánlott elhelyezni, így valamelyest védve van, így egész télen nem kell érte aggodalmaskodni. Amennyiben még nagyon fiatal a japán juhar, nem árt pluszban valamilyen fagyvédelemmel is ellátni.

Buxus

A buxus egy rendkívül kedvelt növény, így számos kertben megtalálható. Rengetegen ültetik körbe vele a virágágyásokat, de a kerítések melletti területet is előszeretettel díszítik vele. A hideg idő beköszöntével a buxussal sem kell sokat kínlódni, hiszen mindössze egy védett helyet kell neki találni, ahol félárnyékban van. Ennek a növénynek a gyökerei védhetők a fagytól: elegendő kókuszszövettel körbetekerni a kaspót, és máris fagyállóvá válik.

Hortenzia

A hobbikertészek a hortenziát szintén nagyon kedvelik, hiszen egy gyönyörű, és egyben rendkívül különleges növényről van szó, amely szebbnél szebb színekben pompázik. Ezeken kívül pedig még télálló is, így a hidegebb évszakokban is bátran kint hagyható a kertben.

Örökzöld hanga

Ez a növény szintén jól tűri a mínuszokat, nem beszélve arról, hogy télen is gyönyörű virágba borul. Fajtától függően decembertől áprilisig virágzik, így ez is rendkívül kedvelt, télálló kerti növény.

(Nyitókép forrása: pexels.com)

Kapcsolódók

Kimaradt?