Kedveli a sült gesztenyét? Mutatjuk, hogyan készítsen otthon

Ha sült gesztenye készül a lakásban, kellemes illatok lengik be a konyhát: hiába az őszi csapadékos időjárás, a tűzhelyen sercegő gesztenye meleget, családias légkört teremt. Az origo.hu portál összegyűjtötte a gesztenyesütés fontosabb lépéseit.

A sült gesztenye akkor tökéletes, ha jó minőségű alapanyagból készül. A gesztenye kiválasztása figyelmet igényel, ugyanis, ha puha a héja, sérülések, lyukak vannak rajta, akkor semmiképp sem megfelelő. Vásárláskor tehát érdemes egyenként megnyomkodni a szemeket, úgy kiválasztani a kemény és ép darabokat.

Fontos, hogy csak annyit vásároljon belőle, amennyit azonnal elfogyaszt, hiszen a sült gesztenye frissen finom. Az elkészítése egyszerű: mossa meg a szemeket, áztassa be hideg vízbe legalább másfél órára. A víznek köszönhetően könnyebben megpuhul, a nem ép darabok pedig a felszínre kerülnek, tehát az ember tudja, miket kell kidobnia, még mielőtt hozzálát a sütögetéshez.

Másfél óra elteltével szükséges keresztben bevágni a gesztenye bőrét. Ezt követően egy sütőpapírral kibélelt serpenyőbe kell helyezni, és hatékony, ha ekkor is bevizezi őket az ember, mert könnyebben elkészül a 20-25 perces, 200 fokon való sütéskor. Sütés után már csak meg kell hámozni, és már fogyasztható is.

Kapcsolódók

Kimaradt?