Kilenc ötlet kicsiknek és nagyoknak az őszi vakáció végére

A vakáció többnyire fejtörést okoz a szülőknek, hogy mivel foglalják le a gyerekeket. Ha már kifogyott az ötletekből, összegyűjtöttünk kilenc tippet, amivel nemcsak a kicsik, de a nagyok is jól szórakozhatnak.

Az alábbi ötleteket nemcsak vakációban, hanem egy hétvégén vagy egy hosszú estén is bevethetjük.

Gyermekprogramok

Színház, játszóház, bábszínház, gyerekeknek szóló könyvbemutató, koncertek. Érdemes megnézni, milyen kulturális rendezvényeket szerveznek, hátha akad olyan, amin a gyerekek is szívesen részt vesznek. 

Divatbemutató

Szervezzünk otthon divatbemutatót. Ha máskor inkább nyűg a reggeli öltözködés, most engedjük meg a gyerekeknek, hogy azt vegyenek fel, amit csak szeretnének. Egy kis zene kell még valamint egy nagyobb tér, ahol az ifjú modellek, tervezők felvonulhatnak és kezdődhet is a bemutató. Ilyenkor hagyjuk, hogy a gyerekek nyugodtan keresgéljenek a felnőttek szekrényeiben is. Az összegyűrt, esetleg koszolt ruhák megérik a fáradozást, mert garantált a jó szórakozás.  

Társasjáték, puzzle, kártyajáték

Ma már különböző életkorú és érdeklődésű gyerekeknek kaphatók társasjátékok, amelyek nemcsak a kicsiknek, de a felnőtteknek is kellemes pillanatokat szereznek. Biztosan akad otthon is egy-két darab, amelyet érdemes levenni a polcról.

Sütés-főzés

Életkoruknak megfelelően a gyerekeket is bevonhatjuk a sütésbe, főzésbe. Közösen elkészíthetjük a kedvenc édességüket vagy éppen vicces szendvicseket alkothatunk. 

Őszi piknik

Piknikezni nemcsak nyáron lehet, hanem ősszel is. Készítsünk egy kis elemózsiát (meleg teát, gyümölcsöt, szendvicset), öltözzünk fel melegen, vigyünk egy vastag plédet és menjünk ki a közeli parkba piknikezni.

Levél, gesztenye, dió, toboz

A gyerekek amúgy is szeretik összeszedni a földön lévő dolgokat, ősszel gyűjthetnek színes faleveleket, gesztenyét, diót, tobozokat.  

Őszi dekoráció 

Az összegyűjtött színes levelekből koszorút, lenyomatokat vagy őszi dekorációt készíthetünk, a gesztenyéből különböző figurákat. Az interneten számtalan ötletet találni, amelyeket könnyű megvalósítani a gyerekekkel.

Tökfaragás

Ki mondta, hogy tököt faragni csak halloweenkor lehet? A tökfaragás kitűnő családi program lehet, ha pedig egy kis inspirációra van szüksége itt összegyűjtöttünk vicces és rémisztő töklámpásokat.

Kirándulás

Ha időnk engedi, kiránduljunk ősszel. Nem kell egy távoli helyre utazni, fedezzük fel inkább a közelünkben lévő látványosságokat, érdekességeket. 

Kapcsolódók

Kimaradt?