Reggelizzen avokádós szendvicset: íme három recept

Az avokádó fantasztikus hatással van a szervezetre: rengeteg jó zsírt, vitamint és tápanyagot tartalmaz, ráadásul hosszú időre teltségérzetet generál. Reggelinek kiváló választás, kerülhet rántotta mellé, de a klasszikus avokádós toast buggyantott tojással is nyerő az egészséges életmódra törekvők körében. A runnersworld.hu portál avokádós szendvicsek receptjeit is összegyűjtötte.

  • Uborkás-hummuszos avokádó toast

A hummusz egy igazi aduász a konyhában: több napig eláll, tápanyagdús, és remekül eltelíti az embert. Ha reggelire avokádóval fogyasztaná az egészséges életmódra törekvő, akkor csak annyi a dolga, hogy pirítóst készít, amit a jól beízesített hummusszal ken meg, majd rátesz néhány vékony szeletre vágott kígyóuborkát. Ezt követően jöhet az avokádó, amelyet felkockázva a szendvics tetejére szórhat, majd egy kis tengeri sóval és pirított lenmaggal bolondíthat meg. Finom, egészséges, jó zsírokban gazdag, ütős végeredményű lesz a reggeli.

  • Mangós-avokádós szendvics

Az édes mangó és az avokádó igazi trópusi hangulatot varázsol a konyhába. Ennek feltétele egy kis avokádókrém elkészítése, amely rendszerint lime levével, sóval, borssal válik tökéletessé. Ha a krém a toastra kerül, jöhet is a mangó, amit vékony szeletekre vágva helyezhet szendvicsére. Végül, hogy igazi ízkavalkáddá alakuljon a reggeli, friss bazsalikommal szórható meg a szendvics. 

  • Fetás-avokádós toast zöldfűszerekkel

A sós feta és a semleges ízű avokádó remek elegyet alkot. A legegyszerűbb módja a kombináció megkóstolásának, ha az avokádókrémes toastra fetát kockáz. De az az igazi, ha fetakrém is készül a reggelihez: egy darab fetasajtot villával összezúz, majd egy kis görögjoghurtot ad hozzá, némi citromot facsar rá, majd sóval, borssal és rengeteg zöldfűszerrel fűszerezi. Miután krémmé dolgozza, rákenheti a kenyérre, és erre tesz avokádót, majd egy kis pirított diót. 

Kapcsolódók

Kimaradt?